Därför ska du alltid köpa fotriktiga skor

Det är en investering för din hälsa att gå i bra skor. Om du inte har skor som är fotriktiga kan du drabbas av problem med knän, höfter och rygg. Prioritera dina fötter och ge dem den kärlek de förtjänar.

Fötterna är otroligt viktiga. Hela kroppen är faktiskt beroende av att fötterna är i toppskick. För att de ska må bra behöver du ge dem mycket omsorg och gå i skor som är bra för fötterna. Fötterna är dock en kroppsdel som många glömmer bort att ta hand om. Om du vet med dig att du försummat dina fötter är det dags att ändra på det. Du kan börja med att utforska Cinnamons sortiment av fotriktiga skor för att hitta ett par som dina fötter mår bra av. Det är perfekt att beställa skor på nätet. Sortimentet är ofta mycket större och du kan lättare hitta skor som passar dig. Dessutom får du dem direkt hem och slipper åka iväg och handla.

Investera i bra skor

Ett tips är att ha mer än ett par skor som du använder. Att växla mellan olika skor mår fötterna bra av. Se även till att inte använda dina skor för länge. Slitna skor blir ofta trasiga, lite sneda och får en tunn och platt sula vilket inte är gynnsamt för fötterna. En fotriktig sko är välgenomtänkt och konstruerad på ett sätt som gynnar foten. Det finns exempelvis skor som är gjorda för att passa fötter som har hallux valgus och hammartå. Om du har problem med fötterna är det ännu viktigare att du satsar på gedigna skor. Det bästa är att fotvänliga skor är riktigt snygga och det finns allt från finskor till vinterskor som har en genomtänkt design. Ett tips är att satsa på skor av hög kvalité, sådana skor håller längre. Det finns allt för många som skor som är undermåliga och är farliga, speciellt en del vinterskor.

Vårda fötterna

Förutom bra skor är det viktigt med god hygien och rätt nagelvård. De allra vanligaste fotåkommorna är faktiskt relativt enkla att förebygga. Att göra fotbad regelbundet och smörja in fötterna varje dag är rutiner som gynnar fötterna. Se även till att skorna är rena när du ska använda dem.